casa stil bauhaus


O casă în stilul Bauhaus în arhitectură și construcții se referă la o locuință care se inspiră din mișcarea artistică și arhitecturală Bauhaus, care a existat în perioada 1919-1933 în Germania. Stilul Bauhaus promova o abordare funcțională și minimală, combinată cu o estetică modernă și o integrare a artelor și meșteșugurilor.

Date contact ARHITECT CASE. Site www.dbc-ae.ro . Email: contact@dbc-ae.ro . Telefon: +40.722.65.46.71

Caracteristicile unei case în stil Bauhaus pot include:

  1. Simplitate și funcționalitate: Casele Bauhaus sunt caracterizate prin simplitatea formelor și funcționalitatea spațiilor. Principiul de bază al stilului era „formă urmează funcție”, ceea ce înseamnă că designul ar trebui să fie orientat către scopul și utilizarea practică a spațiului.
  2. Linii drepte și geometrie simplă: Casele Bauhaus prezintă linii drepte și geometrie simplă, eliminând ornamentația excesivă și detaliile decorative inutile.
  3. Utilizarea materialelor moderne: Casele Bauhaus folosesc în mod obișnuit materiale moderne și industriale, precum betonul, oțelul, sticla și cărămida, pentru a crea o estetică curată și contemporană.
  4. Ferestre mari și deschideri ample: Casele Bauhaus au ferestre mari, care permit pătrunderea luminii naturale în interior și creează o legătură vizuală între interior și exterior.
  5. Integrarea artelor și meșteșugurilor: Bauhaus promova integrarea artelor și meșteșugurilor în designul arhitectural. Elemente precum mobilierul, luminile și alte accesorii erau adesea proiectate și fabricate de către artiștii și meșterii din școala Bauhaus.
  6. Spații flexibile și deschise: Casele Bauhaus adesea au planuri deschise și flexibile, permițând o adaptabilitate și utilizare variată a spațiilor în funcție de nevoile proprietarilor.

Stilul Bauhaus a fost o mișcare revoluționară în arhitectură și design, punând accentul pe inovație, funcționalitate și accesibilitate. Astăzi, casele în stil Bauhaus continuă să fie apreciate pentru abordarea lor modernă și minimală, precum și pentru contribuția lor la evoluția arhitecturii contemporane.