casa stil brancovenesc

O casă în stilul brâncovenesc în arhitectură și construcții se inspiră din arhitectura tradițională românească, cu influențe din perioada domniei lui Constantin Brâncoveanu în secolul al XVII-lea. Acest stil arhitectural este cunoscut pentru detaliile decorative bogate, proporțiile echilibrate și folosirea elementelor specifice arhitecturii brâncovenești.

Date contact ARHITECT CASE. Site www.dbc-ae.ro . Email: contact@dbc-ae.ro . Telefon: +40.722.65.46.71

Caracteristicile unei case în stil brâncovenesc pot include:

  1. Planimetrie simetrică: Casele în stil brâncovenesc au adesea o planimetrie simetrică, cu un ax central și încăperi dispuse simetric pe ambele părți ale acestui ax.
  2. Detalii decorative bogate: Stilul brâncovenesc se caracterizează prin utilizarea detaliilor decorative bogate și intricate, cum ar fi sculpturi, basoreliefuri, motive florale, geometrice sau zoomorfe, aplicate pe fațade, porți, ferestre și alte elemente arhitecturale.
  3. Arcade și logii: Casele brâncovenești includ adesea arcade și logii (balcoane deschise), cu arce semicirculare sau ogivale, decorate cu sculpturi sau desene geometrice.
  4. Ferestre și uși înarcate: Ferestrele și ușile în stil brâncovenesc au adesea forme arcuite sau înaripate, în conformitate cu influențele orientale și bizantine.
  5. Acoperișuri în formă de șarpantă: Acoperișurile în stil brâncovenesc sunt de obicei în formă de șarpantă, cu înclinații moderate și acoperite cu țiglă.
  6. Curți interioare și curți închise: Casele brâncovenești adesea includ curți interioare sau curți închise, care oferă intimitate și creează un spațiu plăcut și protejat în interior.

Stilul brâncovenesc în arhitectură și construcții reprezintă o combinație armonioasă între elementele tradiționale românești și influențele orientale și bizantine. Casele în stil brâncovenesc păstrează autenticitatea și caracterul cultural al arhitecturii românești și sunt apreciate pentru frumusețea și rafinamentul lor. Astăzi, unele case moderne sunt proiectate și construite în stil brâncovenesc pentru a perpetua această tradiție arhitecturală și culturală.