casa in stil clasic

O casă în stil clasic în arhitectură și construcții se inspiră din arhitectura clasică, care este bazată pe elementele și principiile arhitecturii antice grecești și romane. Stilul clasic este caracterizat de simetrie, proporții echilibrate, ornamentație delicată și o estetică rafinată.

Date contact ARHITECT CASE. Site www.dbc-ae.ro . Email: contact@dbc-ae.ro . Telefon: +40.722.65.46.71

Caracteristicile unei case în stil clasic pot include:

  1. Planimetrie simetrică: Casele în stil clasic au adesea o planimetrie simetrică, cu un ax central și încăperi dispuse simetric pe ambele părți ale acestui ax.
  2. Coloane și porticuri: Stilul clasic prezintă adesea utilizarea coloanelor și porticurilor. Coloanele pot fi de tip ionic, doric sau corintic și pot fi utilizate atât în fațada clădirii, cât și în interior pentru a crea un efect grandios și solemn.
  3. Frontoane și frontispicii: Casele în stil clasic pot avea frontoane și frontispicii, care sunt elemente decorative în partea superioară a fațadei, adăugând un aspect grandios și elegant clădirii.
  4. Detalii ornamentale delicate: Stilul clasic se caracterizează prin utilizarea ornamentației delicate, cum ar fi motive florale, frize sculptate sau basoreliefuri, care sunt aplicate pe fațade, cornișe, coloane sau altor elemente arhitecturale.
  5. Ferestre cu frontoane și cornișe: Ferestrele în stil clasic pot avea frontoane și cornișe decorative care adaugă eleganță și rafinament fațadei clădirii.
  6. Acoperișuri în formă de șarpantă: Casele în stil clasic adesea au acoperișuri în formă de șarpantă, cu înclinații moderate și acoperite cu țiglă sau alte materiale tradiționale.

Stilul clasic în arhitectură și construcții se bazează pe principiile de armonie, echilibru și estetică atemporală. Casele în stil clasic emană eleganță și prestigiu, având o legătură puternică cu arhitectura istorică și tradițiile construcției. Ele se remarcă prin atenția la detalii și respectul pentru proporții, oferind un aspect regal și sofisticat. Stilul clasic continuă să fie apreciat și aplicat în prezent, atât în construcția de case noi, cât și în restaurarea și reabilitarea clădirilor istorice.