casa stil neoclasic

Stilul caselor parter în arhitectură se referă la proiectarea și construirea caselor cu un singur nivel, fără etaje suplimentare. Acest stil arhitectural este adesea asociat cu designul compact și accesibil, oferind o soluție simplă și practică pentru locuințe.

Date contact ARHITECT CASE. Site www.dbc-ae.ro . Email: contact@dbc-ae.ro . Telefon: +40.722.65.46.71

Caracteristicile stilului caselor parter în arhitectură includ:

  1. Planuri deschise: Casele parter se caracterizează prin planuri deschise și spații fluide care permit circulația ușoară între camere. Lipsa treptelor și a schimbărilor de nivel facilitează accesibilitatea și mobilitatea în interiorul casei.
  2. Accesibilitate: Casele parter sunt de obicei proiectate pentru a fi accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă sau pentru persoanele în vârstă. Ele nu implică utilizarea scărilor și pot fi adaptate pentru a îndeplini cerințele de accesibilitate și confort.
  3. Funcționalitate practică: Casele parter sunt concepute pentru a fi funcționale și practice. De obicei, ele includ toate facilitățile necesare pentru trai, cum ar fi dormitoare, băi, bucătării și zone de living. Planificarea spațiului se concentrează pe eficiența utilizării și organizarea comodă a fiecărei zone.
  4. Conexiunea cu exteriorul: Casele parter sunt adesea proiectate pentru a crea o legătură fluentă între interior și exterior. Prin utilizarea ferestrelor mari, ușilor glisante sau a teraselor, se poate obține o conexiune vizuală și funcțională cu grădinile sau curțile exterioare.
  5. Adaptabilitate și extensibilitate: Casele parter oferă, în general, o mai mare adaptabilitate și flexibilitate în termeni de modificări sau extinderi ulterioare. Datorită structurii lor simple și fără etaje suplimentare, este mai ușor să se efectueze modificări sau adiții la construcție, în funcție de nevoile și preferințele proprietarilor.

Exemple de case parter pot fi găsite în diferite stiluri arhitecturale, cum ar fi casă ranch (ranch-style), casă contemporană sau casă tradițională. Aceste case pot fi construite în mediul urban sau rural și oferă un stil de viață comod și accesibil, fiind potrivite pentru diferite tipuri de proprietari și familii.